Konsten att bygga en glasvägg

De flesta glasväggar som byggs och hamnar i exempelvis köpcentrum, kan ofta vara ungefär 3 meter höga. Det blir tunga glasväggar lämpliga att bygga för proffs. Nedan beskriver vi i korta ordalag hur man bygger en glasvägg hemma till bastun, vi gör livet enkelt och väljer väggar med färdiga modulmått, finns i steg om 10 cm.

Varför glasvägg i bastu?

Svaret är att en bastu är ett väldigt litet rum där alla väggar är klädda med bastupanel och kanske till och med en trädörr så kan man uppleva rummet lite klaustrofobisk. Med en glasvägg kan du flytta blicken längre bort, och kanske tom ut mot naturen, det ger en helt annan frihetskänsla.

Så, är det svårt att bygga en glasvägg?

Svaret är att är du bara normalhändig så klarar du jobbet. Köp en glasvägg, förslagsvis från Bastupunkten, där du får med alla delar som behövs, där en leverans innehåller dörrglas med gångjärn och handtag, sidoglas, U-profiler och ett monteringskit med alla fästdelar.

Börja med att montera U-profiler på väggar, i tak och på golv under sidoglas bredvid dörren. Det viktiga glaset är det som håller dörren, med plastdistanser ställer du glas i våg och enligt monteringsanvisning 7-8 mm under tak, provmontera genom att ställa glaset på plats, mät upp med laserpass/vattenpass. Ta ut glas och fyll i glassilikon, ställ tillbaka glas och låt härda. Montera dörren och sist ytterligare sidoglas, de sista sidoglasen inte så noga med höjden men naturligtvis noga att de hamnar rätt vertikalt. Nåja, lite mer noggrant i monteringsanvisningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *