Trygg och säker byggnadsställning i dåliga väderförhållanden

Väderskydd för arbete på byggnadsställning

Att bygga en trygg och säker byggnadsställning med väderskydd, i dåliga väderförhållanden är ingen lätt uppgift. I det flesta fall måste det oftast göras relativt snabbt. Men det krävs också ett utökat säkerhetstänkande för att undvika eventuella olyckor.

Om till exempel väderförhållandena inte är idealiska finns det en större risk för skador. Med ett väderskydd till dina ställningar kan du förbättra säkerheten för dina anställda och arbetar dina anställda på tak så ska det finnas ett godkänt fallskydd monterat. Ett fallskydd säkrar dina anställda från att fall från hög höjd. Ett godkänt fallskydd klarar oftast en högre belastning än vad ett egenbyggt fallskydd gör.

Planera för att skapa en säkrare arbetsplats och lägg vikt vid säkerhetshöjande åtgärder

När det gäller att bygga byggnadsställningar är det alltid bättre att planera i förväg. Det innebär att du alltid bör kontrollera prognosen innan du börjar bygga ställningen. Om det finns risk för regn eller starka vindar är det bäst att vänta tills vädret klarnar upp. På så sätt undviker du inte bara eventuella olyckor, utan sparar också tid i det långa loppet.

Att bygg ställning på hög höjd, kräver oftast specialkunskaper

Om du är tvungen att bygga ställningen under ogynnsamma väderförhållanden är det viktigt att säkra din byggnadsställning ordentligt om du ska bygga på hög höjd. På så sätt minskar risken för att ställningen ska tippa omkull på grund av starka vindar.

Använd sandsäckar eller angör ställningen för ökad stabilitet

Ett annat sätt att öka ställningens stabilitet är att använda sandsäckar. Detta hjälper till att tynga ner konstruktionen så att den inte blåser omkull av starka vindar. Dessutom kan sandsäckar också hjälpa till att absorbera eventuella slag från kraftiga regn eller hagelstormar. Det är alltid rekommenderat att angör ställningen i fasaden och säkra ställningen enligt gällande regler och säkerhetsprinciper.

Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att din ställning är säker och trygg i svåra väderförhållanden. Kom dock ihåg att det bästa sättet att undvika eventuella olyckor är att planera i förväg och kontrollera prognosen innan du börjar bygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *