Ergonomi på kontoret

Idag utförs många uppgifter medan du sitter, till exempel när du arbetar på datorer och bildskärmar. Yrkesförare är ett annat exempel på professionella team som spenderar mycket arbetstid.

Vad kan hända vi stillasittande?

Ett stillasittande liv utan avbrott kan vara mycket långt. När du sitter stilla är de större muskelgrupperna i kroppen inaktiva och energimetabolismen är låg. En långvarig stillasittande livsstil har visat sig öka risken för hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes, fetma / fetma, vissa former av cancer och för tidig död. Men om du gör fysisk aktivitet i andra områden kommer risken att minskas. Muskuloskeletala systemet, nämligen muskler, senor, ben, brosk, ligament och nerver, kan också påverkas av stillasittande sittande. Muskler och leder måste användas ofta för att bibehålla styrka och rörlighet. Därför kräver hälsa och välbefinnande en stor belastning.

När man då sitter och arbetear i stolen är det viktigt att ställningen man har och stolen man använder sig av känns bekväm. Då är det viktigt att ha en ergonomisk stol, med detta menas då att stolen måste kunna justeras på ett enkelt sätt. Arbetshöjd och räckvidd måste anpassas till uppgiften, och individen och armarna måste kunna lättas.

För att underlätta för dig…

…finns då företaget ErgoComfort, de strävar efter att alla arbetsplatser ska bli ergonomiska och främja alla människors hälsa. Med allt från ergonomiska arbetsstolar, till andra ergonomiska hjälpmedel som till exempel ett flertal modeller av ergonomiska tangentbord och olika ergonomiska musar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *