Läkarundersökning för lastbilsförare: Vad ingår?

Om du är lastbilschaufför är det viktigt att se till att du är vid god hälsa så att du säkert kan transportera varor från en plats till en annan. Därför måste alla lastbilsförare genomgå en läkarundersökning vartannat år. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad som ingår i en läkarundersökning för lastbilar. Det första som lastbilsförare måste göra är att fylla i ett medicinskt frågeformulär. Där frågar vi om din sjukdomshistoria och ditt nuvarande hälsotillstånd. Läkaren kommer sedan att gå igenom dina svar och göra en fysisk undersökning. De kommer att kontrollera ditt blodtryck, din hjärtfrekvens och din andning. De kommer också att lyssna på dina lungor med ett stetoskop.

Därefter kommer läkaren att testa din syn. Du kommer att behöva läsa en synskala på sex meters avstånd. Om du har glasögon eller kontaktlinser måste du ta med dem till mötet.

Den sista delen av undersökningen är ett urinprov. Detta är för att kontrollera om det finns protein och socker i din urin, vilket kan vara tecken på diabetes eller andra hälsoproblem. Om du har några frågor om läkarundersökningen för lastbilsförare kan du tala med din läkare. Efter en avklarad läkarundersökning kommer du att få ditt läkarintyg för lastbil så du kan börja köra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *