Real time 3d och Unreal engine för visualisering

Realtime 3d visualiseringar från Unity och Unreal engine 3d animation

Realtime 3d visualiseringar från Unity och Unreal engine 3d animation, används allt oftare i visualiseringar inom bostadsmarknaden genom Virtual Reality, VR och Neo 4 X. Ett bra exempel på detta är Sightline produkt inredningsväljaren även kallad interior designer. Det finns även olika system som neo4, neo4 X och neo4 web som du kan inspireras utifrån. Det är innovativa och branschunika lösningar för vår framtida bostadsmarknad och för effektivt bostadsbyggande.

När det kommer till visualiseringar finns nämligen lite olika begrepp för dig som utbildar, och vill knyta samman eleverna över språkbarriärer. Det är bra att känna till och många är direktöversatta som visualization är visualisering och virtual tour är således virtuella turer.

Internt inom branschen används originalspråkets terminologi för grafiker, designers och programmerare, då det är lättare att bygga internationella team. Medan vid marknadskontakt på den egna marknaden så använda oftare det översatta ordet.

Det har blivit vanligare att skapa en ny produkt som bostadsväljare eller lägenhetsväljare då det är enklare för kunden att identifiera sig med än exempelvis 360 visning eller 3d visualiseringar och Augmented Reality.

Det finns således lite mer komplicerade begrepp som du kan få mer information om och det är architectural visualization eller arkitekturvisualisering. När du vill utbilda dig inom 3d animation så kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Hur du kan använda 3d visualisering, Virtual Reality och Augmented Reality i arbetslivet

Är du exempelvis en mästare på 3d bilder eller 3d animation så har du säkert testat att rendera själv i de mer konsumentbaserade programmen. Självklart går det att fortsätta producera material för 3d marknaden. Idag har det dock blivit allt populärare att använda Virtual reality och Augmented Reality, AR i sina lösningar och då tillförs det en stor nytta.

Augmented Reality är ett begrepp som betyder förstärkt verklighet och med det menas oftast förstärkt verklighet inom 3d visualiseringar. Genom visualiseringarna kan du nu hantera olika föremål eller skapa miljöer som du kan prova i tidigt stadie.

Tillämpningar av inredningsväljaren för lägenheter och bostäder

Ett exempel på en tillämpning för detta är just lägenhetsväljaren, bostadsväljaren och det kan vara givande att gå omkring i din framtida lägenhet.

Genom inredningsväljaren så tillkommer även en funktion som gör det möjligt att välja en inredning i exempelvis ett kök, på så sätt går det att testa funktionerna innan dessa byggs och testa arbetsflödet i köket. Det finns vissa standarder inom köksinredning och design men vad händer om vi anpassar detta efter mer moderna sätt att leva.

Ett kök har traditionellt sett likadant ut oavsett var i landet vi bor och det är stora skillnader på hur ett kök används på landet i ett självhushåll och ett kök som används för de enklare målen i storstaden, där i vissa fall merparten av maten äts ute på restaurang eller som hämtmat. Genom att kunna anpassa sina ytor bättre så kan man skapa ytor som fungerar bättre för det urbana livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *